Oldal kiválasztása

Gyakorlati útmutató a géppel történő borítékolás előkészítéséhez:

A géppel történő borítékolás megoldáshoz már a dokumentumok formázásán és a nyomtatásánál   kell kezdeni:

Ahhoz, hogy a nyomtatás megfelelő formátumban és sorrendben álljon elő, általában kicsit alakítani kell a dokumentumok (Word vagy PDF) formáján is.

Helyesen kell pozícionálni a dokumentumokon a címzést, főleg azért, mert a borítékoláskor ablakos borítékot használunk és a boríték ablakába kell megjelennie a címzettnek. Néha vonalkódot kell elhelyezni a dokumentumon azért, hogy a borítékoló gép felismerje, hogy hány lapot helyezzen 1  borítékba. Amennyiben mindig csak 1 db lapot akarunk a géppel beborítékolni akkor nem kell feltétlenül vonalkód a dokumentumokra.

 

 

A Pitney Bowes irodai borítékoló gépek beállításai a felhasználók által:

A Pitney Bowes irodai borítékoló gépek, melyek közül a legnépszerűbbek a Relay 2500 , Relay 3500 és Relay 4500 típusok. Ezeket a gépeket a színes érintő képernyő segítségével beállítjuk, hogy hány lapot helyezen 1 db borítékba , beállítjuk a hajtogatási típust , milyen  boríték típust használunk és már indulhat is a géppel történő borítékolás. A Pitney Bowes borítékoló gépekben magyar nyelvű menü van-képekkel és rajzokkal – amelyek segítségével, a Relay borítékoló gépeket a felhasználók is képesek könnyedén beállítani önállóan.

A Pitney Bowes borítékoló gépek nagyon sok féle hajtogatási módot ismernek: C hajtogatás, Z hajtogatás, félbe hajtogatás, dupla hajtás.

 

 

Vonalkód megoldások:

A vonalkódoknak is rengeteg típusa van. A legegyszerűbb vonalkód típus az úgynevezett: OMR (optikai Mark Recognition- optikai jel felismerés) A legbonyolultabb 2D vonalkód típusokig . A különböző borítékoló gépekben pedig különböző típusú szkennerek vannak  , amelyek pedig elolvassák a különböző típusú vonalkódokat a dokumentumokról. Az egyes vonalkód típusokban rengeteg információt el lehet helyezni az adott dokumentummal kapcsolatban. Ahhoz, hogy ne foglalkozzunk ezek bonyolult felépítésével  és kialakításával kínálunk egy kiváló szoftvert amely a dokumentumainkra könnyedén ráilleszti ezeket a kódokat , anélkül hogy az alap dokumentumhoz nyúlna. A neve PDF terminátor szoftver. Ez a rendszer tisztában van és ismeri nemcsak a kódokat de a Pitney Bowes borítékoló gép különböző típusait is ,  és ezekhez igazítja az ügyfél adott dokumentumait anékül hogy az eredeti alap szoftverhez (pld. SAP számlázó rendszerhez ) hozzányúlna.

 

 

Csekk kitöltés és csekknyomtatás csekkek hajtogatása

A PDF  terminátor szoftver használatával, a teljes  csekk kiköltés és ezáltal a csekknyomtatás könnyen megy.

A csekkek pontos és precíz kitöltésére a RICOH SP 8400-es típusú nyomtatót javasoljuk, amelyben a beépített PCL és a 3 db  papír tálca  is segíti a pontos csekk kitöltését. A gép összehangolva működik a szoftverrel és a sebessége összehangolva működik az irodai borítékoló gépekkel.