Oldal kiválasztása

BORÍTÉK KISOKOS

A levél borítékoló gépekhez logikus módon szükség van borítékokra is. 😊

Az automatikus borítékoláshoz számos olyan tulajdonsága lehet  a  gépi töltésű borítéknak ami a megkönnyíti a géppel történő borítékolást.  A  kisebb irodai gépek: a Pitney Bowes Relay 2500 https://delfinrendszerhaz.hu/relay-2500-10-000-db-ho/

típustól kezdve a Relay 8000-es  borítékoló gép változatig az úgynevezett „külső füles „ borítékokat preferálják .A nagyobb, ipari például Bluecrest RIVAL vagy EPIC gépek ezekre nem annyira érzékenyek. https://www.bluecrestinc.com/products/inserters/rival/

Miután a borítékoló gépeknek képesnek kell lenniük nagy sebességgel, akár 90 darab boríték/ perces is  dolgozni ,  ezért nem mindegy milyen a boríték minősége.

Az általánosan használt borítékok kialakítása- külső fülek kialakítása, és a borítékok gramm súlya is fontos lehet.

A környezetkímélő   vagy újra hasznosított borítékok is kiválóan használhatók automata borítékoló gépekhez.

Azt azonban nem árt tudni , hogy újrahasznosított borítékokkal  működő borítékoló  gépekkel  ilyenkor nagyobb lehet a papír lerakódás aránya, emiatt valószínűleg gyakoribb tisztitást és szerviz karbantartást igényel a gépsor.

 

 

Boríték méretek:

Borítékok/tasakok méret szerint:

Lenti méreteknek mindegyikre meg  találhatóak a gépi töltésű enyvezett változata is amelyek alkalmasak a gépekhez is.

  • LC6 boríték: A legközismertebb szabvány méretű, kis alakú boríték. Az A4-es méretű levélpapírt negyedrészre hajtva lehet a borítékba tenni. Külső mérete: 114×162 mm. A záródás a boríték hosszabb oldalára esik.
  • LC5 boríték: Az A4-es méretű levélpapírt félbe hajtva lehet a borítékba tenni. Külső mérete: 162×229 mm. Ez az LC6 méretű boríték kétszerese, az LC4 boríték méretének a fele. A záródás a boríték hosszabb oldalára esik.
  • LC4 boríték: Az A4-es méretű levélpapírt hajtás nélkül lehet a borítékba tenni. Külső mérete: 229×324 mm. Ez az LC5 méretű boríték kétszerese, az LC6 boríték méretének a négyszerese. A záródás a boríték hosszabb oldalára esik.
  • LC5/6 boríték: Az A4-es levélpapírt harmadrészre hajtva lehet a borítékba tenni. Felépítésében megegyezik a közismert „számlalevél” formátumú LA4 borítékkal, mérete kicsit nagyobb. Külső mérete: 114×229 mm. A záródás a boríték hosszabb oldalára esik. Méretéből adódóan az LC5/6 méretű borítékokba az LA4 méretű boríték válaszborítékként tölthető.
  • TC4 tasak: Az A4-es méretű levélpapírt hajtás nélkül lehet a tasakba tenni. Külső mérete: 229×324 mm. A záródás a tasak rövidebbik oldalára esik.

Természetesen a borítékokat lehet kívülről is megnyomni különböző színekkel és marketing eszközökkel.

 

 

 

Boríték ablak típusok:

Ablak pozíció:

A legáltalánosabban előforduló ablak pozíció: a borítékok jobb oldalán helyezkednek el.

Így a becsomagolt levél címzése automatikusan a jobb oldali ablak helyére kerülhet. Ezzel egy munkafolyamatot tudunk csökkenteni ,hogy a borítékokat külön meg kelljen címezni azaz perszonalizálni. Ezzel időt és pénzt tudunk megtakarítani.

Természetesen létezik bal ablakos boríték is: