Skip to main content

infovonal: +36 1 464 7480

Minőségbiztosítási rendszerünk is garancia a minőségi munkára.  iso 9001

Hírek

Borítékológéppel borítékolható a siker!

Borítékológéppel borítékolható a siker!

Az internet áldásainak közepén, a közösségi média, az email, a felhő alapú szolgáltatások, és a mesterséges intelligencia, halandó ember számára is elérhető valóságában azt gondolnánk, hogy a hagyományos, papír alapú levelezésre már nem sok esélyt látunk.

Hogy mégis szükség van rá, arra egyrészt bizonyíték a posta megléte, másrészről pedig, – annak ellenére, hogy a lehetőség adott a számlák elektronikus továbbítására, amire jócskán rájátszott a pandémia okozta globális leállás – a nagyobb intézmények és vállalkozások nem szűnhetnek meg papír alapú levélben kommunikálni.

Sok esetben ez jogszabályi előírás, ill. bevett szokás, gyakorlat kérdése is, hogy intézmény vagy kereskedelmi cég milyen apropóból kommunikál postai úton, hagyományosan.

Vegyük sorra, mikor lehet Önnek is hasznos, ha az ilyen jellegű feladatot meggyorsítja borítékológép beszerzésével?

Amit fontos tudni, hogy a borítékológép beszerzése már havi néhány száz levéltől ajánlott, mert összevetve értékes munkaórák szabadulhatnak fel az automatizálással, így a költség hamar megtérül, ha minimum egy munkaerő ez alól a roppant monoton munka alól felszabadul.

Emlékszünk, még, amikor borítékolás címszóval hirdettek átverésre épülő kiegészítő, otthoni munkákat? Nos, ez akkor sem lett volna egy kecsegtető állás, ha valóban lett volna mögötte valós alap.

Egy borítékológép mögött viszont, abban az esetben is, ha napi több ezer levélről van szó, például pénzintézet, ügyvédi, – könyvelőiroda, biztosítótársaság, közintézmény esetében, vagy valamely szolgáltató számlázási időszakában elegendő csupán egy ember, aki ezt a feladatot ellátja. Míg kézi borítékolás esetében párhuzamosan több embernek adna feladatot már néhány száz levél borítékolása is.

Ha borítékológépekre gondolunk, akkor mindjárt a számlák, papír alapú értesítések jutnak eszünkbe, mint nagy mennyiségű borítékolásra váró anyagok, amelyeket határidőre el kell juttatni a címzetthez, holott bármilyen cégnél megtakaríthat egy ilyen berendezés jó pár munkaórát havonta.

Ha az Ön cége tervezte már papíralapú promóciós anyagok kiküldését, de elvetette, mert nem volt meg a megfelelő infrastruktúra hozzá, főleg a borítékolásnál bukott el az ötlet, akkor a megoldást itt és most megtalálta!

Ne feledjük, hogy annak ellenére, mert életünk nagy részét kitölti az online világ, még az emberek szeretik a kézzel fogható, valóságos dolgokat. Ma már egy levélnek – természetesen, tételezzük fel, hogy nem kéretlen – értéke van, kuriózum, ha postán érkezik hozzánk. Természetesen, kivétel a számla, mert az a legtöbb esetben rosszkor érkezik. J

Ha Önnek olyan gazdasági vállalkozása van, ahol fontos az ügyfelek megtartása, elköteleződése, és van hozzá – például feliratkozásokból – valós címlistája, érdemes elgondolkodni a rendszeres papír alapú kommunikáción is. Ma már ritkán nyitjuk meg az emailes hírlevelet, akkor is, ha épp érdekel a téma, amire korábban feliratkoztunk, egy kattintás és a kukában landol. Ellenben egy postai levelet felbontunk, mert kíváncsiak vagyunk rá, mert a papírnak varázsa van. Ugyanakkor tudjuk jól, hogy az „itt és most”, ill. a 24 órás akcióknál nem működhet, de számos olyan többszörösen előforduló eset lehetséges, amikor érdemes elgondolkodni.

Nem utolsó sorban a levél borítékolása így igényes és maximálisan esztétikus marad, sokkal szebb külalakot adva, mintha kézzel hajtogattuk volna, vagy zárjuk le a borítékot.

Ahogyan fentebb említettük, szolgáltatói szektor esetében már teljesen más a helyzet, optimálisabb a minél nagyobb teljesítményű borítékológép beszerzése, annak függvényében, hogy havonta milyen mennyiségű levéllel kell számolni.

Ez teljes mértékben tervezhető, így a megfelelő berendezés kerülhet beszerzésre.

Ilyen esetben már a havi, akár 200 000 levél kapacitással rendelkező borítékológép az ajánlatos, mint a Relay 7000/8000 főleg, ha a nagy mennyiség mellé, még változatos, több lappal rendelkező melléklet is tartozik.

Előnye, hogy könnyen, már-már játékosan kezelhető, és A4-es mérettel megegyező borítékkal is elbír. Ebben az esetben már akár promóciós nyomtatvány, kérdőív vagy bármilyen nagyobb méretű melléklet is küldhető.

Sosem volt még ennyire egyszerű a postai levél csomagolása, rendezése, szűrése és továbbítása, mint napjainkban a nagykapacitású gépeknek köszönhetően.

Gondoljunk csak bele, a boríték a történészek szerint először az ókori Kínában jelent meg, mint a királyi levelezés egyik biztonságos formája, a lezárt borítékba ugyanis nem tekinthettek be kíváncsi szemek, és hasonló módszer alakult ki Kr.e 2000 évvel Babilóniában is, csak az formájában egy mappához hasonlított.

És ma ott tartunk, hogy akár 900 darab/óra sebességgel tudjuk borítékolni a levél küldeményeket.

Hát nem csodálatos!