Skip to main content

infovonal: +36 1 464 7480

Minőségbiztosítási rendszerünk is garancia a minőségi munkára.  iso 9001

Hírek

Borítékolás a modern korban

 Teljesen új korban él az emberiség, aminek megfelelően egyedi megoldásokra van szükség, amilyen lehet a géppel történő borítékolás. A múlt századi technikák, eljárások egyértelműen elavulttá váltak, hiszen az élet hihetetlenül felgyorsult. A kapitalista berendezkedés módban, a hatalmas ügyfélkörrel rendelkező vállatok megszületésével fontossá vált a kapcsolattartás egy új és kiforrott módja. Bármilyen meglepő, de ebben egy olyan egyszerűnek tűnő művelet, akárcsak a borítékolás meghatározó szerepet tölt be még mindig. A magánszemélyeken túl tehát a cégóriások nagymértékben veszik igénybe a posti levelezés nyújtotta előnyöket

A borítékolás menete régen

  Amint megjelent a posta szolgáltatóként, az információáramlásnak egy teljesen új lehetőségére nyílt mód. Az emberek elkezdtek leveleket írni, majd azokat rokonaiknak, ismerőseiknek továbbítani, bizonyos ellenszolgáltatás fejében, amit általában egy bélyegző megvásárlása jelentett. Amint a világ sokkal globalizáltabbá vált és a termékek és szolgáltatások áramlásának mértéke felgyorsult, a gazdaság fejlődésével a borítékolás, mint feladatkör teljesen új szintre lépett. Bár a személyes levelezés menete nem változott, de a nagyobb szolgáltatók esetében az értesítések, felszólítások, promóciós anyagok kiküldése komoly terhet kezdett el róni a dolgozókra. Havi szinten a kapcsolattartás több 1000 vagy 10 000 háztartással jelentős irodai háttérmunkát követelt meg. Szerencsére azonban beköszöntött a digitalizáció kora.

Még mindig fontos a borítékolás

  A modern technikai megoldásoknak köszönhetően, az internet korában teljesen joggal gondolhatná azt bárki, hogy maga a borítékolás menete kissé elavult. Tény, hogy sokan már online tartják a kapcsolatot a különféle szolgáltatókkal, de valójában ez a szám alig éri el az 50 %-ot. A befizetések jelentős része, még mindig sárgacsekkel a postán történik meg, és nem internet bankingon keresztül. Ebből adódóan pedig az egyre nagyobb embercsoportokat tömörítő cégek meg kell tartsák a presztízsüket és egyértelműen papír alapon küldik, gyakran havi szinten az értesítéseket. Ez különösen igaz az internet, villamos energia szolgáltatókra, de ide sorolható még számos egyéb közmű is. Bár folyamatban van a párhuzamos rendszerek működése, hiszen gyakran érkezik elektronikus értesítés, de ezzel egyetemben az írásos megerősítésre ugyanúgy szükség van, ezt tekintik leginkább hivatalosnak. A borítékolás tehát nem faragható le semmilyen formában a feladatkörök közül. Van erre ugyanakkor hatékony eljárás, de figyelni kell a részletekre.

Mire érdemes figyelni a borítékolásnál?

  A kézzel történő címzések esetében nagyon sok hiba merülhet fel, amiket jobb elkerülni. Túl azon, hogy rengeteg papírt kell összehajtogatni, ami elég fárasztó, az egy borítékba kerülő gyakran több levél egyike sem maradhat ki. Ha ezen művelet sikeresen elvégzésre kerül, akkor még mindig ott van az esélye, hogy elírás történik a cím megadásánál, nem a konkrét személy neve szerepel a címzett helyén, esetleg a nagy sietség ellenére határidőn túl érkezik meg a levél. Befizetések esetén, vagy jogi ügyintézések során a pontosság meghatározó. Bár tértivevényen keresztül lehetőség van rá, hogy leellenőrzésre kerüljön az átvétel, a külföldi levelezések esetében gyakran ez sem elégséges. A személyes borítékolás tehát teljesen hatékonyatlan, amin muszáj javítani.

   

A borítékolás professzionális eszközökkel

  A borítékolás ma már nem jelenthet problémát egyetlen vállalkozás esetében sem, hiszen az irodai dolgozók többsége felmenthető ezen munkavégzés alól. A speciális berendezések, amilyen lehet például a Relay 5000/6000 borítékoló havi szinten akár 120 000 darab levél feldolgozására képes. Legyen szó tehát havi számlák kiküldéséről, vagy üzletépítésről, további partnerek, ügyfelek eléréséről, ez nem okozhat többé problémát. Az egészen kisméretű borítékoktól kezdve a C4-es típusokig bármelyeket kezelni tudja a rendszer. A professzionális hardveres és szoftveres megoldásoknak köszönhetően az idő többé nem fog problémát jelenteni a borítékolás során. Az egyszerű kezelhetőség révén komoly munkaerő váltható ki csak egyetlen berendezéssel. A jövő már itt kopogtat az ajtón, Önnek pedig nincs más dolga, mint beengednie és élni a kínálkozó lehetőséggel.